Vores nye stenskulpturudstilling “Planet Protection” er ankommet

Friskolen Helios har fået en helt special stenskulpturudstilling, gennem kunstorganisationen ’Friends Forever’, skabt af 12 af de allerbedste skulptører i Zimbabwe. Udstillingen hedder ”Planet Protection” og består af 25 stenskulpturer med natur og mennesker som tema.

I Zimbabwe har nogle af landets bedste billedhuggere følt sig stærkt inspireret til at udtrykke sig om naturens skønhed, med den hensigt at gøre os opmærksomme på hvad der er på spil i disse tider – at de menneskeskabte klimaforandringer truer med at udrydde meget store dele af den selvsamme natur.

I Zimbabwe har klimaet forandret sig meget hurtigt gennem de sidste mange år. Det mærkes især på udeblivelsen af den livgivende regn, som tidligere næsten altid ankom på de rigtige tidspunkter for såning og høst af den livsnødvendige majs og andre afgrøder. Alle kunstnerne er selv bønder og har derfor klimaet helt tæt på kroppen. Deres kunst har altid haft en stærk tilknytning til naturen og menneskets samhørighed med den. Alt i naturen er levende og dette gælder også de sten, som de skaber deres mesterværker af – derfor kalder vi også udstillingen “Levende Sten”.

Friskolen Helios ønsker at skabe et fristed for elever og lærere under det fælles motto “Planet Protection”. Et beskyttet område, hvor mennesker færdes og lærer i en atmosfære af skønhed og tryghed; hvor kunstværker virker sammen, fordi de er skabt med mennesker for øje – det gælder bygningerne, pædagogikken og det daglige samarbejde med de unge. Og det gælder de afrikanske “stensmykker”, som er med til at skabe en stemning af, at vi skal passe på vores klode. Et sted, hvor der arbejdes på at uddanne sig på mange felter med en livsvigtig fremtid for øje – i naturfag, historie og kunstens sprog som f.eks. musik og teater.

Denne udstilling blev skabt som en vandreudstilling, der først er blevet præsenteret for et hundredtalligt publikum i Berlin, Tyskland og derefter er rejst til Wien i Østrig, hvor tusinder har beundret den i løbet af Juli 2019. Nu har den nået sit endelige hjem her på Helios, så den kan bidrage til menneskers glæde og iver efter at bidrage til planetens og med den menneskehedens trygge fremtid.