Sara vil gøre en forskel for udsatte børn og unge (Interview)

1. Hej, Sara. Tak fordi du accepterede interviewet. Først skal du præsentere dig selv.
Jeg hedder Sara og er 16 år gammel. Jeg startede på Helios i starten af 2019.

2. Hvad har du lært her, mens du gik på Friskolen skole i de sidste 2-3 år?
Jeg har lært at tro mere på mig selv og at få en ordentlig skolegang igen.

3. Hvad har du mest husket siden du begyndte at gå i skole?
De venskaber og relationer jeg har fået, fordi det har lært mig meget om mig selv. Jeg er blevet meget mere rummelig og har fået en meget bedre forståelse for folk.

4. Hvad er dine planer for fremtiden efter sommer?
Jeg skal på SOSU skolen i Esbjerg og tage en Eux, men jeg uddanner mig til pædagogisk assistent.

5. Hvorfor vil du være pædagog?
For at gøre en forskel overfor udsatte børn og unge og for at gøre det bedre end hvad folk gjorde overfor mig.

6. Har du en rollemodel som fremtidig pædagog?
Min tidligere forstander Christa er et kæmpe forbillede for mig. Hun har lært mig så meget om mig selv og livet. Hun gør en kæmpe indsats for børn og unge, som har det svært. Jeg var en af de børn hun hjalp

7. Hvad laver du for at blive pædagog?
Jeg skal studere PAU og være en masse i praktik.

8. Hvilket liv tror du, du vil leve om 10 år?
Det er svært at sige. Men jeg tror jeg har et arbejde, bor i et hus et sted. Måske skabe en familie.

9. Endelig, hvad vil du gerne sige til dine elever og lærere på Friskolen Helios?
Jeg har været taknemmelig for min tid på Friskolen Helios. Helios er den bedste skole jeg har gået på. Tak for interviewet.