Online Vinterkoncert 2021

I år var vinterkoncerten anderledes end hidtil. På grund af omstændighederne med Corona kunne vi ikke samles alle sammen. Pandemien formåede dog ikke at afholde os fra at lave masser af aktiviteter med musik og indrette et helt nyt musiklokale.

I begyndelsen af Januar, gik Maksim og jeg i gang med det nye musiklokale. Vi har repareret gamle instrumenter og købt nye. Eleverne har flittigt brugt lokalet til forskellige musiske formål. Salome og David har fået guitarundervisning, Bastian har lært at spille trommer og er begyndt at lære at spille klaver. Derudover har alle elever fået mulighed for at afprøve alskens forskellige instrumenter. Igennem hele Januar måned har skolen emmet af musik.

Julie, Nicole og jeg har lavet en optræden, hvor vi lavede rytme med krus. Digtene fra efterårskoncerten er blevet genbrugt. Vi optog eleverne der læste dem højt og kombinerede deres optagelser med min klarinet musik. Eleverne i huset har arbejdet med musik og følelser, hvor de har lyttet til musik og talt om hvilke følelser de kunne mærke i forbindelse med forskellige genrer af musik. Det samme har vi arbejdet med i udskolingsklasserne. Det gav nogle rigtige gode stunder hvor eleverne var gode til at komme med input og tale om forskellig musiksmag i forbindelse med deres sindstilstand, for eksempel irritation, glæde, sorg, og endda skam. Vi har haft lektioner hvor vi har lært om musik, for at forstå hvor vigtigt det er at have musik som en del af sit liv, da det kan aktivere hjernen på en helt særlig måde. Vi har lavet just dance, lært stepdans og da eleverne måtte hjemmeskoles, havde vi endda online guitarlektioner og vi har lært om Beethoven i mellemtrinnet.

Alle elever på skolen har beskæftiget sig med musikken på flere måder i løbet at januar måned. Vi har haft en måned fyldt med musik og sået en hel masse frø hos alle vores elever i forhold til at lave musik og bruge musikken som en aktiv del af livet. Bastian endte endda med at fortælle om en ny drøm med en fremtid som pianist. Nu skal vi bare fortsætte den gode stil med musikken i fokus.

Se produktet af vores måned med musik her.