Velkommen til Friskolen Helios


Friskolen Helios er startet i 2006 af en gruppe initiativtagere med pædagogiske rødder indenfor Tvind. Nogle af skolens paroler er “liv, lyst og lærdom” og “Verden er vores klasseværelse”.

Der lægges i undervisningen vægt på, at hver enkelt elev får et solidt fundament af skolekundskaber, af almen viden og af praktiske færdigheder.

For de ældste elever er det muligt at afslutte med Folkeskolens Afgangsprøver.

Vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau og skolen lægger vægt på, at der er plads til alle. Skolen vil med alsidige undervisningsmetoder placere den enkelte elev i centrum og har som mål at styrke elevens selvtillid, selvstændighed, medansvarlighed og hele sociale indstilling.

Eleverne får mange oplevelser og skolens program er afvekslende og varieret. Som en del af undervisningen indgår sport og sundhed, kreative fag, naturoplevelser og undervisning i praktiske fag.

Udover et stort og lyst klasseværelse råder Friskolen over sportshal, kunstværksted og har adgang til park med boldbane, bålplads og grønne arealer.

Små klasser på Friskolen Helios
Afslutningen på Den Store Udfordring

Afslutningen på Den Store Udfordring

Vi cykler til Tyskland Dag 3 I dag cyklede vi tilbage til Danmark! Vi besøgte en af Europas bedst bevarede fangelejre – Frøslevlejren. Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under den tyske besættelse af Danmark. Flere tusinde danskere sad i lejren...

Vi cykler til Tyskland  Dag 2

Vi cykler til Tyskland Dag 2

Den Store Udfordring 2019. Dag 2 På vej til dagens første oplevelse befinder vi os pludselig i midten af en masse mennesker. De er kommet for at hilse på Dronning Margrethe. Hun ankom med kongeskibet Dannebrog på et officielt besøg i delstaten Slesvig-Holsten....

Vi cykler til Tyskland Dag 1

Vi cykler til Tyskland Dag 1

Den Store Udfordring 2019. Dag 1 Her er er vi på vej igennem Tinglev . Det har været en rimelig lang men heldigvis tør tur fra Holsted til Flensburg. Vi startede kl. 9.30 og har holdt mange pauser. Destinationen  nåede vi omkring kl. 19.00 Udover at vi alle kæmpede...