Velkommen til Friskolen Helios


Friskolen Helios er startet i 2006 af en gruppe initiativtagere med pædagogiske rødder indenfor Tvind. Nogle af skolens paroler er “liv, lyst og lærdom” og “Verden er vores klasseværelse”.

Der lægges i undervisningen vægt på, at hver enkelt elev får et solidt fundament af skolekundskaber, af almen viden og af praktiske færdigheder.

For de ældste elever er det muligt at afslutte med Folkeskolens Afgangsprøver.

Vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau og skolen lægger vægt på, at der er plads til alle. Skolen vil med alsidige undervisningsmetoder placere den enkelte elev i centrum og har som mål at styrke elevens selvtillid, selvstændighed, medansvarlighed og hele sociale indstilling.

Eleverne får mange oplevelser og skolens program er afvekslende og varieret. Som en del af undervisningen indgår sport og sundhed, kreative fag, naturoplevelser og undervisning i praktiske fag.

Udover et stort og lyst klasseværelse råder Friskolen over sportshal, kunstværksted og har adgang til park med boldbane, bålplads og grønne arealer.

Friskolen Helios er oprettet som en forening.

Friskolen Helios har driftsoverenskomst med vejen Kommune, som fører tilsyn.

Bestyrelsen består af 5 personer,som hver har deres kompetenceområde som pædagogik, ledelse, rådgivning og økonomi.

Der afholdes 3-4 bestyrelsesmøder årligt.

 

Medlemmer af bestyrelsen er:

Lise Uldbjerg (formand)

Anne Marie Madsen

Lise Høgsbjerg

Martin Larsen

Små klasser på Friskolen Helios

Man bliver et bedre menneske af god oplevelser

Man bliver et bedre menneske af gode oplevelser. Mandag d. 18. marts 2019 kl. 7.00 rejste 18 glade og morgenfriske elever og voksne afsted mod Norges land. Turen har været planlagt gennem længere tid. Turens motto er  "Hvad har vi da gjort, siden vi skal have det så...

Poesi til Efterårskoncert 2018

En ung knægt stod op om morgenen, tog sit Nike sæt på hurtigt og han var ned i kælderen og var klar til planer, men i dag er det han tur til at folde sedler, mens hans drenge de bringer. For han går med Nike sæt og hans drenge er bag ham for de går med Nike sæt, så...

Løb som vinden

Løb som vinden Håber I vil nyde denne lille historie skrevet af vores dygtige elev Claus. "Sådan Ali! Godt spillet i dag, hvis du bliver ved skal du nok komme på talentholdet. Vi ses i morgen til mesterskabet. Der vil være en masse talentspejder. Så hvis du spiller...