Kokkelinjen

Kokkelinjen

God og sund mad er vigtigt for os alle. Det er benzinen, som får kroppen til at køre, og desuden går vi alle meget op i, om maden smager godt. På kokkelinjen lærer du at tilberede god og sund mad. Du lærer om råvarer og hygiejne, om næringsindhold i fødevarer, om økologi, om sammensætning af fødevarer og du lærer at tilberede retter og måltider. Du lærer også at anrette og servere mad, så alt fremstår meget lækkert.

Du får institutionskøkkenet på skole som dit praktiksted.

Her skal der hver dag fremstilles måltider til mange mennesker. Du lærer at tilberede alle slags måltider. Du lærer at lave gode salater, og sunde middagsretter, du lærer at bage og lave desserter. Du lærer at tilberede ting helt fra grunden, og du lærer om hygiejne og rengøring i et køkken, så fødevaresikkerheden er i orden. Du skal også træne dig i servering og borddækning. Dette er dels til hverdag på skolen, men også ved festlige lejligheder, når festmiddagen skal serveres.

Glæd dig til en god og spændende uddannelse.