Fakta om Helios

Velkommen til Holsted!

Du kan også komme forbi til en rundvisning efter aftale.

Kontakt:

Leder, Susan Steffensen
Susan@friskolen-helios.dk

Om Friskolen Helios

Friskolen Helios er startet i 2006 af mennesker med pædagogiske rødder i Tvind.

Friskolen Helios er oprettet som en forening.

Institutionen er beskrevet i vedtægter, som gør det klart, at ingen kan have økonomisk vinding – hverken medlemmerne af bestyrelsen eller andre. Institutionerne aflægger reviderede regnskaber, der efterfølgende godkendes af de relevante myndigheder.

Pædagogiske metoder

Mentalisering og KRAP er nogle af de metoder, vi anvender. Sammen med andre lærere og pædagoger i Vejen Kommune er vi meget optaget af at udvikle nye undervisningsmetoder. Vi er åbne for resultaterne af ny forskning.  Der er ikke kun én metode, der virker. Menneskene og udfordringerne er forskellige, metoderne må også være forskellige.

Aktiviteter organiseret sammen med det kulturelle netværk “Tvind”

Fx

OL i Tvind. Et sportsstævne, hvor omkring 500 børn og unge dyster i 60 dicipliner. Det er sjovt og der er plads til alle. Se mere her: Film fra OL på Tvind.
Efterårskoncert. Et arrangement, hvor eleverne fra skoler og opholdssteder fremviser deres talenter for hinanden. Efterårskoncerten er afslutning på en måned med fokus på kunst og kultur.
Sommerteater i Juelsminde. Der er rigtig meget læring i at lave teater og opføre det for publikum. De seneste år har vi i Holsted opført: Oliver Tvist. Skatteøen. Bølle Bob og Ronja røverdatter.
Vinterkoncert: En gang om året i januar eller februar, mødes mange hundrede elever, forældre, lærere, venner og bekendte til en stor dag med et pust fra en anden verden. Her bliver god klassisk musik og moderne musik fra hele verden serveret med stor indlevelse og fornemmelse for eleverne. Temaet i 2017 “What a Wonderful World” blev udtrykt gennem smuk og bevægende dans, en flot klaverkoncert af Chopin, musikstykker i mange former, og kulminerede med selve sangen, fremført af kor, orkester og unge dansere. Det blev en folkebegivenhed i Holstebro Musikteater og på Borreby Teater.

Vil du vide mere, er du velkommen til at henvende dig på mail med dine spørgsmål.

Pædagogisk tilgang

Mottoet for undervisningen er fortsat: Liv, lyst og lærdom. De unge skal være glade for at gå i skole. De skal have ejerskab og indflydelse. De skal have mange oplevelser. Et program der giver mening. Relationerne er vigtige. Lærere og pædagoger giver ikke op. En af rammerne er, at man ikke kan blive smidt ud. Det er nyt for de fleste.

Vi gennemfører rejser i Danmark og til andre lande. Vi holder folkeeksamen hver 4 måned. Vi er internationalt orienteret. Har praktikanter fra alverdens lande, som bidrager til undervisningen i engelsk, og deler ud af deres overskud til vores elever – igennem systemet kaldet ”best buddy”. Et anerkendt system, som vinder frem.

Tilsyn

Friskolen Helios har driftoverenskomst med Vejen kommune som fører tilsynet.

Som andre institutioner er vi underlagt tilsyn af flere myndigheder. Vi har bl. a. haft kontrolbesøg  af Arbejdstilsynet, Brandtilsynet og Levnedsmiddelkontrollen. I de seneste mange år har vi haft elitesmiley.

Velkommen til Holsted!

Du kan også komme forbi til en rundvisning efter aftale. Kontakt:

Leder, Susan Steffensen
Susan@friskolen-helios.dk

Om Friskolen Helios

Friskolen Helios er startet i 2006 af mennesker med pædagogiske rødder i Tvind.

Friskolen Helios er oprettet som en forening.

Pædagogiske metoder

Aktiviteter organiseret sammen med det kulturelle netværk “Tvind”

Fx

Pædagogisk tilgang

Tilsyn

Botilbudet er godkendt efter § 107 i lov om social service. Socialtilsyn Syd fører tilsyn med botilbuddet.

Friskolen Helios har driftoverenskomst med Vejen kommune som fører tilsynet.