Digitalt Sommerteater – Stop Motion

Som en fast tradition deltager Friskolen Helios i det årlige Sommerteater i Juelsminde. Selvom årets sommerteater ikke kunne foregå som normalt pga. Corvid-19, var det dog ikke aflyst. I stedet har mange mennesker arbejdet på, at alle Tvind skolerne stadig kunne holde en festlig dag med skuespil og kreativitet. I år foregår sommerteater nemlig digitalt! En af de ting Helios er kendt for i vores sommerteater produktion er, at vi næsten altid har flest elever med. Men hvordan kunne man gøre det i år, da eleverne ikke måtte være sammen på tværs af klasserne og skulle holde afstand? Vi fandt en løsning i form af film, nemlig STOP-MOTION film! Da årets emne er eventyr, har Friskolen Helios valgt et rigtigt modigt stykke om kartoflens skabelse. Stykket hedder ”Eventyret om den vidunderlige kartoffel” og originalen er en animeret film af Anders Sørensen. Først skulle alle klasser præsenteres for stop-motion og ideen om vores egen lille film til sommerteateret. Vi fik indrettet et kælderrum med det nødvendige udstyr som lampe og DIY-filmning stationer.

I forhold til hvor meget interesse og tid hver klasse havde. Delte vi teksten mellem alle klasserne på skolen. Processen til hver klasse er som følger:

– Læse teksten/ ser animation for inspiration
– Lave brainstorm omkring ideer
– Find/print/klippe/købe billeder, figurer, stoffet,
baggrund osv
– Filme

Det er ingen hemmelighed, at det ikke er den letteste opgave, at lave teater. Det er det ikke fordi, at indstudere et skuespil kræver forskellige kompetencer, men samtidig også
udvikler mange forskellige nye kompetencer for vores elever. Når man laver stop-motion, udvikler vores elever også mange nye kompetencerne som hvis de havde lavet et reelt teaterstykke. Evner som kreativitet, fantasi, problemløsning, samarbejde, tålmodighed, kommunikation, fleksibilitet, matematik og fysik. Det kræver også øje for detalje og forståelse for at arbejde i et sådant projekt. Når det kommer til stykket, finder Friskolen Helios altid en kreativt måde, at deltag på, ved forskellige arrangementer og uanset resultatet, er det klart, at vi altid vinder på sammenhold.