Årets Store Teaterprojekt: Ronja Røverdatter

I slutningen af april måned gik vi i gang med at forberede skoleårets store fælles projekt: Teateopsætningen af ”Ronja Røverdatter” af Astrid Lindgren.

Der skulle findes skuespillere til alle rollerne, ca. 15 roller skulle fordeles imellem lærere og elever – der skulle bruges til hovedroller, røvere, heksefugle, rumpenisser, fogdeknægte og andet godtfolk. Derudover var der brug for folk, der kunne have styr på teknik, lyd og lys. Der var også brug for elever/lærere der gik i gang med at lave kulisser.

I starten øvede vi oppe i klassen med replikkerne, men senere var der behov for, at vi rykkede ned i hallen, for at der kunne blive plads til kulisser og større armbevægelser.  Til sidst var der også en del sange der skulle øves, både Ronja Røverdatter sangen og alle de andre sange, Sebastian har skrevet til stykket. Så der var rigtig mange opgaver i denne udfordring, både foran og bagved scenen, der skulle gå op i en højere enhed.

Alle elever har arbejdet super koncentreret med opgaven, de har bare været så gode at arbejde sammen med. Vores første store udfordring stod, da vi præsenterede stykket til generalprøven, som faktisk gik godt, men med mulighed for forbedringer til næste opførelse, som foregik med flere gæster.

Derudover har vi også spillet for en anden klasse, som selv havde arbejdet en del med teater sidste år. De sagde efter forestillingen at vi bare var så gode.

En aften var vi alle sammen samlet til caféaften på Helios, hvor vi fik sunget vores Ronja Røverdatter sange foran publikum, hvilket var en god oplevelse og en rigtig god øvelse.

Torsdagen inden den store finale på Dagskolen i Juelsminde, tog vi til Juelsminde for at få afprøvet lyd og lys. Det var meget spændende – det var for mange af os første gang, at prøve at få mikrofon på og stå på en scene med rigtig teaterlys på. Men igen var eleverne bare så seje og modige, det virkede næsten som om, at de havde prøvet det mange gange før.

Vores store finale foregik på Sommerteaterstævnet i Julesminde i weekenden den 9. – 10. juni. Det var en kæmpe oplevelse at stå på en stor scene, med masser af tilskuere, der bare syntes at vi var rigtige gode og dygtige. /Jan

Thilde fortæller
Det er for fjerde gang jeg er med i teater sammen med skolen. Jeg kan både mærke, se og høre, hvordan det har udviklet sig fra gang til gang og det er kun me-et positivt. Det har også hjulpet mig rigtig meget, har jeg lagt mærke til, især nu hvor jeg har haft afgangsprøver. Det har hjulpet mig rigtig meget med de mundtlige afgangsprøver både i år og sidste år.

I år har vi spillet Ronja røverdatter i skole udgaven, jeg er rigtig imponeret over hvordan det så ud. Til at starte med, da vi skulle lave Ronja røverdatter og til nu hvor vi har øvet, øvet og atter øvet. Til at starte med troede jeg ikke på, at vi ville have fået det så godt op at stå og til at køre så godt. Til at starte med var det sådan, at vi fik roller uddelt og fik øvet. I de første to til tre uger var sådan at først var den ene ikke med og sådan gik det i starten, men efter det så fik vi alle med efterhånden som tiden gik.

Men lige pludselig kom Birk Borkasøn og sagde, at han ikke gad mere. Fra lige i det øjeblik det skete, var vi meget på den, men så kom Stinne om onsdagen, to dage før generalprøven, som var om fredagen, og sagde at hun godt vil hjælpe, så hun fik rollen som Birk Borkasøn. Der var nogen af os, der sagde, at hun ikke ville kunne nå at lære hendes replikker, men så kom hun om fredagen og var rigtig godt med i forhold til, at hun kun havde to dage, til at vi skulle have generalprøve.

Vi havde generalprøve d. 2/6-17. Det var mega flot, at hun ville det, fordi hun havde mega meget sceneskræk. Efter hun var kommet med, så gik det mega godt. Vi har haft fremvist Ronja røverdatter d. 2/6, d. 6/6, d. 8/6 og oppe i Juelsminde d. 10/6 til sommerteater, hvor der er andre Tvind skoler og opholdssteder. Der konkurrerer vi om førstepladsen, og der var rigtig mange mennesker til at se teater.

Vores teaterforestilling: Ronja Røverdatter